Eylül 30, 2011

Son 1 !

          Öğrencilik zor zanaat gerçekten. Yer yer aç kalırsın,cebindeki 5 lirayla kaç kez okula gidip gelebileceğini hesaplarsın,her yerde bozuk paraların yüzünden rezil olursun,faturaları ödeyemeyip susuz,elektriksiz kalırsın,doğalgaz faturası çok gelmesin diye 4 kat hırka giyip yatarsın,bi aile apartmanında oturuyorsan 3. sınıf insan muamelesi görürsün,BİM senin için bulunmaz bi nimettir,20 liraya kanepe alabilmenin sevincini yaşarsın,kira günü geldiğinde oflarsın puflarsın,ev sahibi zam yapmak istediğinde şansını sonuna kadar zorlayıp 20 lira zama ikna edersin,temizlik,yemek,fatura kuyrukları derken epeyce bir heba olursun ama sanırım bütün bunlara değer..
          Son seneye geldiğinde anlarsın bütün bunların kıymetini. Sürekli geçmişe dönüp,anılara dalarsın. İyi ya da kötü yaşadığın her şeye gülümsemeye başlarsın.. Hem şiddetle mezun olmak istersin hem de mezun olunca başına gelecekleri düşünüp sonsuza kadar öğrenci olarak kalmayı dilersin. Gerçek dostlar edinirsin bu zaman içinde. Bütün zorluklara birlikte göğüs gerebildiğin dostlar.. Bi yandan da ardında kalanların hasreti. Onlara karşı da şiddetli bir özlem duygusu vardır içinde ama nereye gideceğini,hayatın sana nasıl sürprizler hazırladığını bilmediğin için hayal bile kuramayacak bi hale gelirsin. Hep ideallerin vardır ama onları gerçekleştirebilecek gücün yoktur. Yorgunsundur ama ayakta durman gerekir. 
          Nasıl geçtiğini anlamadığım kocaman bi 3 sene bıraktım ardımda. Zaman zaman ağladım,zaman zaman gülmekten gözyaşı döktüm ama her şeye rağmen ardımda pişman olabileceğim hiçbir anı bırakmadığım için de mutluyum açıkçası.. Ha gayret bakalım son 1 sene. Yapmayı istediklerimin yarısını yapsam kardır şimdi bana. Aslında pek de farklı bi durum yok. Yine ders çalışmam lazım ama kaytarmak için bahanem çok :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder